Printer Friendly Version Амбасадор Б. Векић предао донацију првом Градоначелниковом ускршњем прикупљању хране @ 21 March 2024 02:56 PM
 
 
21.03.2024. 
 
Амбасадор Републике Србије у Чешкој Републици, Берислав Векић, предао је донацију у име Амбасаде Републике Србије у виду основних намирница, укључујући конзерве са храном, пиринач, тестенина, дуготрајно млеко, уље и супе првом Градоначелниковом ускршњем прикупљању хране.
Ова значајна иницијатива организована је у сарадњи са Банком хране за Праг и Средњочешки крај, под покровитељством градоначелника главног града Прага, Бохуслава Свободе.Циљ овог догађаја је да се помогне онима који се налазе у тешкој ситуацији, нарочито старијима на граници сиромаштва, самохраним родитељима и бескућницима, те да се установи нова традиција организовања хуманитарних акција два пута годишње.
Амбасада Републике Србије у Чешкој Републици се захваљује организаторима на прилици да буде део ове важне иницијативе и позива све чланове српске заједнице да покажу солидарност и подршку својим суграђанима.