Printer Friendly Version Aмбасадор Векић се састао са чешким хуманитарцима Давидом Млинеком и Јаном Чопаком @ 11 March 2024 12:22 PM

11.03.2024.

Људи великог срца, алтруисти, пријатељи Србије и Срба на Косову и Метохији, Давид Млинек и Јан Чопак били су гости Амбасаде Републике Србије у Прагу. Ови дивни људи заједно са пријатељима из Србије сваке године организују хуманитарне акције помоћи српском народу на Косову и Метохији. Управо због свих својих досадашњих активности добили су Плакету „Најплеменитији подвиг“ за 2019 године од новинског листа Вечерње новости. Њихове последње активности су биле обезбеђивање стипендије за студије у Београду ћерци палог борца на Кошарама, куповина осам компјутера за основну школу у Новом Брду, куповина 80 садница малине за домаћинство Радована Крстовића из Гораждевца, санације куће породице Костић из Мануте, куповина пумпе и водоводних инсталација за породицу Трајковић из Понеша, куповина трактора Душану Ристићу из Јасеника код Новог Брда, донација новца за куповину трактора породици Милић из Сушића код Штрпца, новчана донација породици Благоја Радића из Ораховца за реконструкцију винског подрума, Кик-бокс клубу из Лапљег села  уручена је спортска опрема за борилчачке вештине, само су неке од акција у последњих пар година.

Амбасадор Б. Векић захвалио се успешним чешким привредницима који су поред свог свакодневног посла увек проналазили времена и са вредним донацијама одлазили на Косовоу и Метохију и угроженим породицама уручивали поклоне. Тако ће бити и ове године, Давид и Јан ће у септембру поново посетити Србе на Косову и Метохији и уручити нове донације. Велико Вам хвала дивни људи, великог срца!