Printer Friendly Version Амбасадор Берислав Векић у посети магистрату града Прага @ 8 June 2023 11:51 AM
 
06.06.2023.
 
Амбасадор Републике Србије у Прагу, Берислав Векић састао се са помоћницом градоначелника Прага гђом Александром Уџенијом задуженом за област социјалних послова, становања и здравстене заштите.
У пријатном амбијенту зграде Магистрата града Прага разговарало се о даљем унапређењу сарадње два главна града. Једна од тема разговора била је унапређење активности Удружења српске дијаспоре.
 
Амбасадор Векић је том приликом уједно замолио гђу Уџенију за помоћ у вези обезбеђивања адекватног простора где би била смештена сва удружења српске дијаспоре који раде у граду Прагу и где би се могли организовати концерти, изложбе, промоције и друге релевантне активности. Разговарало се о идеји подношења захтева да једна од улица у Прагу добије име краља Александра Карађорђевића, као и о подношењу захтева за постављање спомен плоче Михајлу Пупину који је студирао у Прагу. Амбасадор Векић се захвалио на подршци и на исказаној жељи да се сви изнети захтеви реализију у наступајућем периоду. Договорено је да се и у будућности организују слични састанци који ће допринети раду удружења  као и целој српској  дијаспори.