Printer Friendly Version Наташа Тасић Кнежевић наступила у Јерусалимској синагоги у Прагу @ 31 May 2023 10:27 AM
 
29.05.2023.
 
У Прагу се од 28.05. до 03.06.2023. године одржава ромски светски фестивал „Khamoro“, који ове године слави 25 година свог постојања под мотом „Кһаморо сија за све“. Ради се о највећем ромском светском фестивалу који се ове године одржава у Прагу под покровитељством председника ЧР, Петра Павела.
 
Учешће на овом светском фестивалу узела је Наташа Тасић Кнежевић, солистикиња Опере Српског народног позоришта из Новог Сада, одржавши концерт класичне музике у Јерусалимској синагоги у Прагу. На репертоару су били делови опера посвећених ромском животу и традицији чији су аутори  композитори  А. Дворжак, С. Рахмањинов, Н.А.Р. Корсаков и Ж. Бизет. Такође, уметница је том приликом отпевала и традиционалнe ромскe песмe „Ђелем ђелем“,  "Ерделези“ и „Але Васо“ у аранжману Г. Бреговића.
 
Пратњу на клавиру изводио је супруг уметнице Саша Кнежевић. Овом значајном културном догађају испред Амбасаде РС у Прагу је присуствовала први саветник, Љиљана Говедарица. Наше угледне уметнике у Амбасади РС у Прагу, примио је амбасадор Берислав Векић.