Printer Friendly Version Ministar Đorđe Milićević sa predstavnicima srpskih udruženja u Češkoj Republici @ 1 December 2022 03:04 PM

30.11.2022.

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu, Đorđe Milićević, sastao se u ambasadi Republike Srbije sa predstavnicima srpske nacionalne zajednice. Sastanku su prisustvovali ambasador Republike Srbije, Berislav Vekić, i predsednici svih udruženja srpske nacionalne zajednice uključujući predsednike „Češko-srpske asocijacije“, udruženja „Lastavica“, srpskog kulturnog udruženja „Radost“, udruženja „Luka Prag“, udruženja „Vidovdan – Karlovi Vari“, udruženja „Rodoljub“ i udruženja „Knez Lazar“. Nakon uvodnog izlaganja ministra Milićevića, u kom je iznet plan i program ministra, predstavnici srpske nacionalne zajednice u ČR izneli su svoje dosadašnje rezultate rada i programe budućih aktivnosti. Predstavnici su se zahvalili ministru i na činjenici da je za svoju prvu zvaničnu posetu izabrao upravo Češku Republiku i istakli su zadovoljstvo da se nakon angažovanja ministra Milićevića i ambasadora Vekića, po prvi put na jednom mestu okupe svi predstavnici srpske nacionalne zajednice u Češkoj Republici.

Na sastanku je predstavljen i jedan od značajnijih privrednih događaja koji će se održati početkom naredne godine u Pragu, reč je o Češko-srpskom privrednom balu, koji će biti važan društveni događaj ne samo u oblasti ekonomskih i spoljnotrgovinskih odnosa Češke i R. Srbije, već i važan događaj za povezivanje privrednika iz reda srpske nacionalne zajednice u ČR sa državom maticom.