Printer Friendly Version Predsednik Miloš Zeman sa akreditovanim ambasadorima u Češkoj republici @ 31 October 2022 09:32 AM

27.10.2022.

Povodom dana nastanka samostalne Češke Republike, predsednik Miloš Zeman, upriličio je u Praškom zamku prijem za sve akreditovane ambasadore i otpravnike poslova u Češkoj Republici.

U ime ambasade Republike Srbije u Češkoj Republici svečanosti je prisustvovao ambasador Berislav Vekić. Predsednik Zeman se zahvalio svim prisutnim ambasadorima na prisustvo, istakavši da se posle dve godine, zbog Kovid pandemije, ali danas sa novim izazovima, energetskom i ekonomskom krizom i ratnim dešavanjima u Ukrajini. Zahvalio se svim ambasadorima na izuzetno dobroj saradnji i za sve dobro učinjeno za Češku Republiku i na razvijanju dobrih bilateralnih odnosa. U kratkom neformalnom sastanku ambasador Vekić je čestitao praznik predsedniku Zemanu, poželeo mu dobro zdravlje i podsetio na dogovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da poseti Srbiju u februaru sledeće godine. Predsednik Zeman se zahvalio i potvrdio da bi voleo da se još jednom pre kraja mandata sastane sa svojim velikim prijateljem, predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem.