Printer Friendly Version Председник Милош Земан са акредитованим амбасадорима у Чешкој републици @ 31 October 2022 09:31 AM

27.10.2022.

Поводом дана настанка самосталне Чешке Републике, председник Милош Земан, уприличио је у Прашком замку пријем за све акредитоване амбасадоре и отправнике послова у Чешкој Републици.

У име амбасаде Републике Србије у Чешкој Републици свечаности је присуствовао амбасадор Берислав Векић. Председник Земан се захвалио свим присутним амбасадорима на присуство, истакавши да се после две године, због Ковид пандемије, али данас са новим изазовима, енергетском и економском кризом и ратним дешавањима у Украјини. Захвалио се свим амбасадорима на изузетно доброј сарадњи и за све добро учињено за Чешку Републику и на развијању добрих билатералних односа. У кратком неформалном састанку амбасадор Векић је честитао празник председнику Земану, пожелео му добро здравље и подсетио на договор са председником Александром Вучићем да посети Србију у фебруару следеће године. Председник Земан се захвалио и потврдио да би волео да се још једном пре краја мандата састане са својим великим пријатељем, председником Републике Србије, Александром Вучићем.