Printer Friendly Version Ambasador Berislav Vekić se sastao sa novim ministrom spoljnih poslova Češke Republike, Jan Lipavskim @ 24 January 2022 10:29 AM

U Černi palati, novi ministar spoljnih poslova ČR, Jan Lipavski priredio je tradicionalni novogodišnji prijem za sve akreditovane ambasadore u ČR.

U toku prijema ambasador Vekić je razgovarao sa ministrom Lipavskim, preneo je pozdrave ministra Nikole Selakovića kao i želju da se u što skorije vreme i lično sretnu. Razgovaralo se o mogućem terminu posete ministra Selakovića Češkoj Republici. Ambasador Vekić se zahvalio ministru Lipavskom na podršci koju ČR snažno daje Srbiji na njenom EU putu i istakao nadu da će se dobri odnosi nastaviti. Razgovaralo se o daljem unapređenju ekonomske saradnje, koja poslednjih godina beleži visok rast i da postoji još mnogo prostora za unapređenje ekonomske saradnje, što će biti jedna od glavnih tema budućih razgovora. Tokom prijema ambasador Vekić je razgovarao i sa dvojicom pomoćnika ministra, Jirži Kožarom i Martinom Dvoržakom. Oba pomoćnika ministra su istakli dobre odnose i istakli da su otvoreni za dalju saradnju i unapređenje odnosa između dve prijateljske zemlje.