Printer Friendly Version Амбасадор Берислав Векић се састао са новим министром спољних послова Чешке Републике, Јан Липавским @ 24 January 2022 10:28 AM

У Черни палати, нови министар спољних послова ЧР, Јан Липавски приредио је традиционални новогодишњи пријем за све акредитоване амбасадоре у ЧР.

У току пријема амбасадор Векић је разговарао са министром Липавским, пренео је поздраве министра Николе Селаковића као и жељу да се у што скорије време и лично сретну. Разговарало се о могућем термину посете министра Селаковића Чешкој Републици. Амбасадор Векић се захвалио министру Липавском на подршци коју ЧР снажно даје Србији на њеном ЕУ путу и истакао наду да ће се добри односи наставити. Разговарало се о даљем унапређењу економске сарадње, која последњих година бележи висок раст и да постоји још много простора за унапређење економске сарадње, што ће бити једна од главних тема будућих разговора. Током пријема амбасадор Векић је разговарао и са двојицом помоћника министра, Јиржи Кожаром и Мартином Дворжаком. Оба помоћника министра су истакли добре односе и истакли да су отворени за даљу сарадњу и унапређење односа између две пријатељске земље.