Printer Friendly Version Čestitka MSP RS Nikole Selakovića novoizabranom ministru inostranih poslova Češke Republike Janu Lipavskom @ 18 December 2021 06:30 PM

18. decembar 2021. godine

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uputio je čestitku Janu Lipavskom povodom imenovanja na pociziju ministra inostranih poslova Češke Republike.

Selaković je u čestitki poručio da je uveren da će tradicionalno bliski i prijateljski odnosi naše dve zemlje nastaviti da se produbljuju i unapređuju, u duhu međusobnog razumevanja i uvažavanja.

"Verujem da ćemo zajedničkim radom doprineti intenziviranju političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, što će pružiti prostor za jačanje sveukupne saradnje, pre svega u sferi daljeg razvoja ekonomskih potencijala i privrednog zbližavanja naše dve zemlje", kaže se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Takođe, Selaković je zahvalio Češkoj na podršci i razumevanju koju nam pruža na našem evropskom putu, izražavajući uverenje da će sa snažnom podrškom i nadalje nastaviti.

"U nadi da ćemo se u skorijem periodu lično sresti, kako bismo putem razmene mišljenja o svim pitanjima od obostranog interesa pružili dodatni impuls svestranoj saradnji naših dveju zemalja, primite, Vaša ekselencijo, izraze mog visokog uvažavanja", zaključuje se u čestitki ministra Selakovića.