Printer Friendly Version Честитка МСП РС Николе Селаковића новоизабраном министру иностраних послова Чешке Републике Јану Липавском @ 18 December 2021 06:28 PM

18. децембар 2021. године

Министар спољних послова Никола Селаковић упутио је честитку Јану Липавском поводом именовања на поцизију министра иностраних послова Чешке Републике.

Селаковић је у честитки поручио да је уверен да ће традиционално блиски и пријатељски односи наше две земље наставити да се продубљују и унапређују, у духу међусобног разумевања и уважавања.

"Верујем да ћемо заједничким радом допринети интензивирању политичког дијалога на високом и највишем нивоу, што ће пружити простор за јачање свеукупне сарадње, пре свега у сфери даљег развоја економских потенцијала и привредног зближавања наше две земље", каже се у честитки шефа српске дипломатије.

Такође, Селаковић је захвалио Чешкој на подршци и разумевању коју нам пружа на нашем европском путу, изражавајући уверење да ће сa снажнoм подршком и надаље наставити.

"У нади да ћемо се у скоријем периоду лично срести, како бисмо путем размене мишљења о свим питањима од обостраног интереса пружили додатни импулс свестраној сарадњи наших двеју земаља, примите, Ваша екселенцијо, изразе мог високог уважавања", закључује се у честитки министра Селаковића.