Printer Friendly Version 13. zasedanje MK za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Češke Republike @ 24 September 2021 02:55 PM

U Pragu je 23-24. septembra 2021.g. održano trinaesto zasedanje Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Češke Republike, kojim su predsedavali Stevan Nikčević, državni sekretar u Ministarstvu, trgovine, turizma i telekomunikacija R. Srbije i Martina Tauberova, zamenik ministra u Ministarstvu industrije i trgovine ČR.

Tokom dvodnevnog zasedanja razmotrene su najznačajnije teme bilateralne ekonomske saradnje. Radne grupe za posebne oblasti (bilateralna trgovina i investiranje, saobraćaj, rudarstvo i energetika, poljoprivreda, zaštita životne sredine, standardizacija i dr) su dogovorile zajedničke aktivnosti radi daljeg unapređenja odnosa. Kopredsedavajući su potpisali usaglašeni Protokol sa 13. zasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Češke Republike koji će u narednom periodu predstavljati osnov za realizaciju postignutih dogovora.