Printer Friendly Version 13. заседање МК за економску сарадњу између Републике Србије и Чешке Републике @ 24 September 2021 02:54 PM

У Прагу је 23-24. септембра 2021.г. одржано тринаесто заседање Мешовитог комитета за економску сарадњу између Републике Србије и Чешке Републике, којим су председавали Стеван Никчевић, државни секретар у Министарству, трговине, туризма и телекомуникација Р. Србије и Мартина Тауберова, заменик министра у Министарству индустрије и трговине ЧР.

Током дводневног заседања размотрене су најзначајније теме билатералне економске сарадње. Радне групе за посебне области (билатерална трговина и инвестирање, саобраћај, рударство и енергетика, пољопривреда, заштита животне средине, стандардизација и др) су договориле заједничке активности ради даљег унапређења односа. Копредседавајући су потписали усаглашени Протокол са 13. заседања Мешовитог комитета за економску сарадњу између Републике Србије и Чешке Републике који ће у наредном периоду представљати основ за реализацију постигнутих договора.