Printer Friendly Version Predstavnici Češko-srpske asocijacije u poseti Ambasadi Srbije u Pragu @ 17 August 2021 08:30 AM

Ambasador Vekić primio je predstavnike Češko-srpske asocijacije g. Radima Panenku i g. Mariana Stepanovića sa kojima je razgovarao o budućem radu asocijacije koja je osnovana pre dva meseca sa ciljem daljeg razvoja češko-srpskih odnosa u oblasti ekonomije, trgovine, kulture, obrazovanja i mnogih drugih sfera. Asocijacija planira da ostvari saradnju sa organima državnih uprava i samouprava Češke republike i Republike Srbije, sa ambasadom Srbije u Pragu kao i ambasadom Češke Republike u Beogradu, privrednim komorama, kulturnim institucijama i ostalim relevantnim organizacijama.

Asocijacija će učestvovati u organizaciji društvenih i kulturnih događaja kao i sastanaka za svoje članove i partnere, koji će imati za cilj da podrže njihove privredne aktivnosti. Ambasador Vekić je istakao da će ambasada Srbije u Pragu aktivno podržati ovakve skupove koji će dati doprinos unapređenju odnosa dve prijateljske zemlje.

Češko-srpska asocijacija uzajamne saradnje je ustanovila Nagradu Rajka Dolečka koju će dodeljivati ličnostima koji su svojim izuzetnim zalaganjem doprineli razvoju češko-srpskih odnosa. Asocijacija je posle dugovremenih priprema i kosultacija osnovana 2021. godine.