Printer Friendly Version Представници Чешко-српске асоцијације у посети Амбасади Србије у Прагу @ 17 August 2021 08:23 AM

Амбасадор Векић примио је представнике Чешко-српске асоцијације г. Радима Паненку и г. Мариана Степановића са којима је разговарао о будућем раду асоцијације која је основана пре два месеца са циљем даљег развоја чешко-српских односа у области економије, трговине, културе, образовања и многих других сфера.

Асоцијација планира да оствари сарадњу са органима државних управа и самоуправа Чешке републике и Републике Србије, са амбасадом Србије у Прагу као и амбасадом Чешке Републике у Београду, привредним коморама, културним институцијама и осталим релевантним организацијама . Асоцијација ће учествовати у организацији друштвених и културних догађаја као и састанака за своје чланове и партнере, који ће имати за циљ да подрже њихове привредне активности. Амбасадор Векић је истакао да ће амбасада Србије у Прагу активно подржати овакве скупове који ће дати допринос унапређењу односа две пријатељске земље.

Чешко-српска асоцијација узајамне сарадње је установила Награду Рајка Долечка коју ће додељивати личностима који су својим изузетним залагањем допринели развоју чешко-српских односа.