Printer Friendly Version ДИГИТАЛНИ САДРЖАЈ ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ @ 9 December 2020 01:35 PM

Да би се грађанима у Републици Србији и иностранству олакшао присуп културним садржајима, имајући у виду спречеонст адекватног обављања програских активности установа културе, Министарство културе и информисања је препоручило институцијама културе да омогуће популацији максималну доступност дигиталном садржају у области културе. Мера је донета у циљу што безбеднијег превазилажења друштвене ситуације настале због епидемије корона вируса.

Листа дигиталних културних садржаја које нуде културне институције Републике Србије налази се на веб локацији Министарства културе и информисања:

http://www.kultura.gov.rs/cyr/aktuelnosti/virtuelne-ture-kroz-kulturne-sadrzaje i

на веб сајту Дигитална солидарност:

https://www.digitalnasolidarnost.gov.rs/

Министарство Културе и информација је установило Претраживач културног наслеђа, који обезбеђује доступност информација о културном наслеђу Републике Србије које се чува у библиотекама, архивама, музејима, галеријама, заводима за заштиту споменика и другим субјектима у култури. Циљ Претраживача је подстицање учења и јачања свести и значаја културног наслеђа. Претраживач је доступан на српском и енглеском језику и приступа му се преко линка:

https://kultura.rs/

Додатни садржаји ускоро ће бити доступни на поменутим веб страницама