Printer Friendly Version Sastanak predsednika Višegradske grupe, Srbije i Slovenije u Lanima, 3. oktobar 2019. godine @ 7 October 2019 12:53 PM

Na poziv predsednika Češke Republika Miloša Zemana predsednici Višegradske grupe, Srbije i Slovenije su se sastali u mestu Lani, u Češkoj Republici, 3. oktobra 2019. godine. U prijateljskoj atmosferi je razgovarano o aktuelnim temama sa agende Evropske unije, situaciji u regionu Zapadnog Balkana i mogućnostima za dalje unapređenje saradnje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se zahvalio na jednoglasnoj podršci predsednika Višegradske grupe i Slovenije procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Predsednik Češke Republike Miloš Zeman, predsednik Poljske Andžej Duda, predsednik Mađarske Janoš Ader, predsednica Slovačke Zuzana Čaputova i predsednik Slovenije Borut Pahor su ukazali na važnost poštovanja jasnih kriterijuma i rokova za članstvo u EU. Istakli su značaj nastavka procesa proširenja Evropske unije koji je u interesu stabilnosti i mira u regionu.