Printer Friendly Version Састанак председника Вишеградске групе, Србије и Словеније у Ланима, 3. октобар 2019. године @ 7 October 2019 12:50 PM

На позив председника Чешке Република Милоша Земана председници Вишеградске групе, Србије и Словеније су се састали у месту Лани, у Чешкој Републици, 3. октобра 2019. године. У пријатељској атмосфери је разговарано о актуелним темама са агенде Европске уније, ситуацији у региону Западног Балкана и могућностима за даље унапређење сарадње.

Председник Републике Србије Александар Вучић се захвалио на једногласној подршци председника Вишеградске групе и Словеније процесу приступања Србије Европској унији. Председник Чешке Републике Милош Земан, председник Пољске Анџеј Дуда, председник Мађарске Јанош Адер, председница Словaчке Зузана Чапутова и председник Словеније Борут Пахор су указали на важност поштовања јасних критеријума и рокова за чланство у ЕУ. Истакли су значај наставка процеса проширења Европске уније који је у интересу стабилности и мира у региону.