Printer Friendly Version Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Češkoj Republici @ 11 December 2018 03:42 PM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je boravila u zvaničnoj poseti Češkoj Republici 10. i 11. decembra 2018. godine, a na poziv češkog premijera Andreja Babiša. Tokom posete Češkoj Republici predsednica Vlade se sastala sa predsednikom Češke Republike Milošem Zemanom, kao i sa predsednikom Senata češkog Parlamenta Jaroslavom Kuberom i predsednikom Poslaničkog doma Radekom Vondračekom. Na sastancima je pružena podrška procesu evropskih integracija Republike Srbije. Istaknut je značaj regionalne saradnje i češka strana je upoznata sa izazovima sa kojima se suočava Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji. Naglašen je obostrani interes za daljom saradnjom u oblasti ekonomije i trgovine i razmenjena mišljenja u vezi sa pitanjem migracije.

 

U prisustvu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i predsednika Češke Republike Miloša Zemana, ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali i ministarka finansija Češke Republike Alena Šilerova potpisali su Sporazum o regulisanju klirinškog duga između Republike Srbije i Češke Republike.