Printer Friendly Version Посета председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић Чешкој Републици @ 11 December 2018 03:39 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је боравила у званичној посети Чешкој Републици 10. и 11. децембра 2018. године, а на позив чешког премијера Андреја Бабиша. Током посете Чешкој Републици председница Владе се састала са председником Чешке Републике Милошем Земаном, као и са председником Сената чешког Парламента Јарославом Кубером и председником Посланичког дома Радеком Вондрачеком. На састанцима је пружена подршка процесу европских интеграција Републике Србије. Истакнут је значај регионалне сарадње и чешка страна је упозната са изазовима са којима се суочава Србија и српски народ на Косову и Метохији. Наглашен је обострани интерес за даљом сарадњом у области економије и трговине и размењена мишљења у вези са питањем миграције.

 

У присуству председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и председника Чешке Републике Милоша Земана, министар финансија Републике Србије Синиша Мали и министарка финансија Чешке Републике Алена Шилерова потписали су Споразум о регулисању клириншког дуга између Републике Србије и Чешке Републике.