Printer Friendly Version Poseta šefa pregovaračkog tima za pristupanje RS EU Tanje Miščević Pragu @ 30 June 2017 02:29 PM
Šef pregovaračkog tima za pristupanje Republike Srbije EU Tanja Miščević je tokom posete Pragu, 26. i 27. juna 2017. godine, razgovarala o evrointegracije Republike Srbije, podršci Češke Republike tom procesu, aktuelnim temama u EU i regionalnoj saradnji. U Ministarstvu inostranih poslova Češke Republike T.Miščević je imala odvojene sastanke sa zamenikom ministra za Evropu Jakubom Dirom, zamenikom ministra za bezbednosna i multilateralna pitanja Ivom Šramekom i direktorom Odeljenja za opšta pitanja EU Vladimirom Njemecom.
 
Odvojeni razgovori su održani sa direktorom Odeljenja za koordinaciju evropskih politika u Kabinetu premijera Janom Kralom, potpredsednikom Odbora za poslove EU Senata Jaroslavom Dubravom, predsednikom Odbora za evropske poslove Poslaničkog doma Ondrejem Benešikom. Tokom posete, u saradnju sa Institutom za evropsku politiku (EUROPEUM), Tanja Miščević je održala predavanje „Put Srbije ka članstvu u EU – izazovi i mogućnosti“.