Printer Friendly Version Састанак политичких директора Министарстaва спољних послова држава чланица Вишеградске групе и Западног Балкана @ 24 June 2016 03:15 PM

Састанак политичких директора Министарстaва спољних послова држава чланица Вишеградске групе (В4) и Западног Балкана је одржан у Прагу, 23. јуна 2016. године, на завршетку чешког председавања В4.

Испред Министарства спољних послова Републике Србије је учествовала в.д. помоћника министра спољних послова за ЕУ амбасадор Марина Јовићевић.

На састанку је разматрано питање будуће сарадње чланица Вишеградске групе и западног Балкана, размењена су искуства стечена током мигрантске кризе, као и мишљења о актуелним темама из области заједничке спољне и безбедносне политике ЕУ, укључујући и безбедносне изазове са којима се сусрећу државе чланице Уније.

Потврђена је политичка подршка Вишеградске групе процесу евроинтеграције нашег региона. Истакнут је значај сарадње и континуираног дијалога Вишеградске групе и западног Балкана на политичком и радном нивоу. Указано је на потребу да се окончају процедуре неопходне за пуну операционализацију рада Фонда за западни Балкан.